Mitä me teemme!

ARGOS auttaa Kreikassa asuvia kodittomia eläimiä. Tuemme rahallisesti tarpeessa olevia paikallisia eläinsuojelijoita. Tuemme tällä hetkellä useita kreikkalaista yhdistystä tai yksityishenkilöä, jotka huolehtivat kodittomista eläimistä joko tarhoilla, kodeissaan tai kaduilla. Hankimme eläimille ruokaa, lääkkeitä ja muita välttämättömiä tarvikkeita ja kustannamme eläinlääkärikuluja. Kaikki kampanjoidemme ja lahjoitusten avulla kerätyt varat jaetaan lyhentämättöminä apua tarvitseville eläimille.

Levitämme tietoa Kreikassa ja Suomessa eläinten kohteluun liittyvistä ongelmista. Teemme oppimateriaalia, jonka avulla edistetään eläintenoikeuksia ja vaikutetaan arvoihin. Toimimme mielipidevaikuttajina jakamalla tietoa eläinoikeuksista ja oikeanlaisesta eläinten kohtelusta. Teemme oppaita ja opetusmateriaalia turisteille, lemmikinomistajille ja kreikkalaisille aikuisille ja lapsille.

Tunnetko nimemme taustan?

’Argos’ on Kreikan kansalliskirjailija Homeroksen Odysseiasta (700 eaa.) tutun koiran nimi. Homeroksen teoksessa sankarimatkailija Odysseus sotii Troijassa ja seikkailee harharetkillään yhteensä 20 vuoden ajan. Kun Odysseus viimein saapuu kotikaupunkiinsa Ithakaan valepukuun naamioituneena, vain Odysseyksen vanha koira Argos tunnistaa miehen. Väsynyt, laiminlyöty ja punkkeja täynnä makaava Argos heiluttaa iloisesti häntäänsä isäntänsä nähdessään. Isännän saavuttua Argoksen odotus päättyy, ja uskollinen koira kuolee tietäen tehtävänsä täyttyneen. (Odysseia 17. laulu: 290–335.)

ARGOS – Animal Rescue Greece on ylistys Kreikan uskollisille koirille ja kissoille. Kreikassa hylätään vuosittain lukuisia lemmikkieläimiä, jotka jäävät kaduille ja pelloille odottamaan omistajansa paluuta. Lisäksi katukoirat ja -kissat ovat usein steriloimattomia, joten kodittomien määrä kaduilla ei vähene nopeasti. Myös eläinoikeuksien toteutumisessa on Kreikassa vielä tehtävää. Yhdistyksemme tekee töitä juuri näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Yhteistyökumppanit

ARGOS tukee tarkkaan valittuja kohteita, joiden toimintaan yhdistys on huolellisesti tutustunut. Kohteitamme on mm. Kreetalla sekä Manner-Kreikassa.

Adoptoi eläin!

ARGOS ei itse maahantuo eläimiä, mutta annamme mielellämme neuvoja siitä, miten voi varmistua turvallisesta ja vastuullisesta eläimen tuonnista.

Tule mukaan!

Haluaisitko sinäkin lähteä mukaan eläinsuojelutyöhön? Kerro rohkeasti meille omista vahvuuksistasi. Mietitään, mitä voisimme saada yhdessä aikaan.

Sterkkauskampanjat

Keräämme jatkuvasti rahaa, joiden avulla leikkautetaan sekä katukoiria ja -kissoja että yhteistyökumppaneidemme tarhaeläimiä. Lahjoita sterkkaus!