sterkkauskampanja

ARGOKSEN sterkkauskampanja 11.7.–18.8.2019

On arvioitu, että Kreikassa on noin 4 000 000 katukoiraa sekä -kissaa. Valtaosa heistä elää hirvittävissä olosuhteissa ja elävät harvoin paria vuotta vanhemmaksi. Kreikka on ansainnut eläinten hyvinvoinnin suhteen melko huonon maineen, ja valitettavasti maan talouskriisi vain pahensi asioita. Ennen vuotta 2008 organisaatioiden ja vapaaehtoisten ponnistelut osoittivat jo optimistista suuntausta, mutta nykyään hyviä asioita tapahtuu periaatteessa vain yksityisten ihmisten avulla. Eläinsuojeluyhdistykset saavat harvoin valtion rahoitusta, vaikka kuntien olisikin määrä saada siihen varoja; korruptio varmistaa, että nämäkin varat löytävät tiensä ennemmin valtion virkamiesten taskuihin. Myrkytyksiä käytetään edelleen suosituimpana eläinpopulaation karsintamenetelmänä, ja eläinten pahoinpitelyt ja kiduttamiset ovat päivittäisiä koko maassa.

Kissojen ja koirien sterilointi on ainoa inhimillinen tapa hallita populaation kasvua. Valitettavasti Kreikan eläinten hyvinvointiorganisaatioilla on rajalliset budjetit ja yksityishenkilöt, jotka ruokkivat harhailevia kissoja ja koiria joutuvat maksamaan noin 30-60 euroa katukissan ja 80-160 euroa katukoiran steriloinnista. Noin 2 300 000 ihmistä elää Kreikassa köyhyysrajan alapuolella ja maalla on äärimmäisiä vaikeuksia saada maksettua edes heille kuukausittaisia avustuksia (n. 375 €/kk). Siksi monille sterilointien maksaminen on täysin mahdotonta. Valitettavasti vain noin yksi kahdestakymmenestä pennusta saavuttaa aikuisuuden.

ARGOS haluaa omalla sterilointikampanjallaan kantaa kortensa kekoon ja olla mukana muuttamassa katukoirien ja -kissojen tilannetta Kreikassa. ARGOKSEN kampanjan tavoitteena on kerätä rahaa, jolla leikkautetaan sekä katukoiria ja -kissoja että yhteistyökumppaneidemme tarhakoiria/kissoja. Leikkaukset suorittavat ARGOKSEN yhteistyöeläinlääkärit. Ota osaa kampanjaan ja lue osallistumisohjeet alta!

NÄIN VOIT OSALLISTUA KAMPANJAAN!

Voit osallistua kampanjaan itse valitsemallasi summalla tai maksaa koko uroskoiran/kissan kastroinnin tai narttukoiran/kissan steriloinnin.

Voit lahjoittaa verkkopalvelussamme joko narttukoiran steriloinnin (120 €), narttukissan steriloinnin (60 €), uroskoiran kastroinnin (60 €), uroskissan kastroinnin (35 €) tai itse valitsemasi summan. Maksu onnistuu verkkopankissa tai pankki- / luottokortilla. Käytössämme on turvalliset Checkout-maksutavat. Siirry haluamaasi lahjoitukseen klikkaamalla viereisiä painikkeita.

Kiitos tuestasi! Voit seurata toimintaamme joko ARGOKSEN Facebook-sivuilta tai Annetut avustukset -sivultamme.

TARINOITA KATUKOIRIEN JA -KISSOJEN ELÄMÄSTÄ KREIKASSA

Katukoiran tai -kissan elämä ei ole leppoisaa makoilua lämpimän auringon alla. Se on taistelua jokapäiväisestä ruoasta ja elossa pysymisestä.

Näyttääkö tämä kissa sinusta onnelliselta? Sitä se ei ole. Kissa tappeli juuri toisen uroksen kanssa naaraan parittelusta, ja ohikulkenut ihminen potkaisi sitä myös päähän. Kissa pystyy juuri ja juuri syömään. Sillä ei ole kotia. Se ei ole onnellinen katukissa.

Hän on tapellut koko elämänsä toisten uroskissojen kanssa naaraiden parittelusta. Nälkäinen, likainen ja peloissaan. Asuu katoilla kuin aave, kaukana ihmisistä, jotka vahingoittivat häntä myös.

Näin kissat yrittävät kasvattaa pentujaan Kreikassa. Hylätyissä taloissa, roskien keskellä, kaukana ihmisistä jotka mm. potkivat heitä. Vain yksi kuvassa esiintyvistä pennuista selvisi. Apu tuli liian myöhään. Muut kuolivat kirppujen aiheuttamiin sairauksiin ensimmäisen elinviikkonsa aikana. Niin paljon aivan tarpeetonta tuskaa.