Suomeen kotiutunut Duffy

Meidän koiramme Duffy löytyi, kun se oli sisaruksineen jätetty vihanneslaatikkoon Soudan tarhan ulkopuolelle. Pennut olivat löytöhetkellä vain muutaman päivän vanhoja. Huoli oli suuri, sillä pieniä pentuja ei voi ottaa sisälle tarhaan. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että pennuille löytyi rakastava kanadalainen pariskunta, joka tarjosi niille kotihoitopaikan.

Pennut olivat sijaiskodissaan pari viikkoa, minkä jälkeen ne siirrettiin Pluto-kenneliin Kissamokseen. Kennelissä ne odottivat rokotusten saamista, jotta ne voitaisiin siirtää Soudan tarhalle. Pennut sopeutuivat myös tarhaelämään hyvin, ja ne kasvoivat vauhdilla. Lopulta kaikki saivat omat kodit.

Itse ihastuin Duffyyn jo sen ollessa Pluto-kennelissä. Duffyssa minua viehätti erityisesti sen lempeä ja rauhallinen olemus sekä sosiaalinen luonne. Niinpä tein päätöksen, että varaan pennun.

Lähdin itse hakemaan Duffya Kreetalta kesälomani aikana. Matka Suomeen sujui hyvin ja ongelmitta. Suomeen tulon alkupäivinä Duffy oli väsynyt mutta suhtautui uteliaasti uuteen kotiinsa. Jo muutaman päivän kuluttua se ottikin kontaktia perheemme toiseen koiraan Nazuun.

Pelkäsimme hieman etukäteen Duffyn ja Nazun kohtaamista, koska emme täysin tienneet, kuinka reilu seitsemänvuotias Nazu hyväksyisi uuden tilanteen. Onneksemme koirat hyväksyivätkin toisensa aika nopeasti, ja nykyään ne jo leikkivät ja riehuvat kovasti. Myös Nazu on nuorentunut ja hoikistunutkin Duffyn vauhdissa, kun niiden päivät täyttyvät koirapainista ja muusta peuhaamisesta. Päätöksemme oli siis oikea koko perheen kannalta.

P. & M.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se eteenpäin.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Jätä kommenttisi