Pohjois-Kreikan vuoristotien varrelta Suomeen ikiomaan kotiin

Vuosi sitten Pohjois-Kreikassa kodittomien koirien tarhaa pitävä eläinsuojelija löysi vuorilta metsätien varrelta seitsemän hylättyä koiranpentua. Anna rakensi pahvilaatikoista ja trukkilavoista pennuille suojan kylmiä öitä ja sadetta vastaan, vei ne eläinlääkäriin rokotettaviksi ja kävi päivittäin ruokkimassa pennut, kunnes hänellä lopulta oli mahdollisuus viedä ne tarhalleen turvaan.

Suomalainen 11-vuotias Iida-tyttö seurasi Anna`s care for stray dogs -tarhan Facebook-sivuja. Hän halusi auttaa kodittomia eläimiä ja käytti joululahjarahansa pentueen auttamiseen. Yhdestä pennusta tuli hänen kummikoiransa, jolle hän antoi nimeksi Lahja. Joulun jälkeen Iidan perhe, jossa oli jo yli kymmenvuotias Viipurista aikanaan pelastettu Heta-koira, päätti adoptoida Lahjan. Iidan harras toive toteutuisi!

Lahja joutui kuitenkin viettämään tarhalla vielä talven, joka oli poikkeuksellisen kylmä pakkasineen ja tuulineen. Pitkältä tuntuvan odotuksen jälkeen toukokuussa Iida kuitenkin lopulta sai Lahjansa kotiin.

Ensimmäinen yö uudessa kodissa ja kotimaassa tuntui Lahjasta oudolta, eikä uni tahtonut tulla. Mutta eipä aikaakaan, kun koira jo kotiutui ja huomasi olevansa rakastettu perheenjäsen. Vain imurin ääni siivouspäivinä edelleen pikkuisen pelottaa.

Myös vanha Heta-koira on saanut uutta energiaa pentukoiran tultua taloon. Heta otti myös heti tehtäväkseen opettaa se ”talon koirien tavoille”: tarpeet tehdään ulos ja sisällä loikoillaan sohvalla.

Lahja on yksi onnekkaista, jotka ovat pelastuneet. Sillä on nyt ikioma koti koko loppuelämänsä ajan. Pihassa on tilaa temmeltää, ja jokainen päivä on täynnä uusia seikkailuja yhdessä Iida-tytön ja koko perheen kanssa.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se eteenpäin.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Jätä kommenttisi