Pitkäsäärinen Greta sekä pippurinen Kerttu

Greta saapui Suomeen Kreetalta kylmänä ja pimeänä lokakuisena yönä vuonna 2017. Pieni nelikuukautinen arka tyttö oli löydetty sisarustensa kanssa koriin hylättyinä Paleohoran sataman ruokintapaikalta. Greta ei onneksi joutunut lentämään uuteen kotiinsa yksin, vaan hänen turvanaan matkustivat myös kaksi hänen sisarustaan (Leo ja Minni). Lentokoneen kuljetuskopasta löytyi pieni ja arka blondityttö yhdessä astetta raisumman veljensä Leon kanssa. Seuraavan yön Greta sai vielä viettää sisarensa Minnin kanssa, koska hänet noudettiin vasta seuraavana päivänä omaan kotiinsa.

Olimme kuvien perusteella miettineet mahdollisia nimiä Gretalle, ja nähtyämme hänen pitkät säärensä ja hoikan olemuksensa, totesimme nimen olevan hänelle enemmän kuin paikallaan. Nyt melkein kaksivuotiaana Greta on mitä rakastettavin tyttö, kaikkien ihmisten ja eläinten kaveri, paitsi arkkivihollisten, oravien. Suurin arkuus on vuosien varrella hälvennyt ja jopa imurista on tullut, ellei kaveri niin ainakin siedettävä tapaus.

Gretan reipastumista on myös auttanut pikkusiskon Kertun saapuminen perheeseen lokakuussa 2018. Kerttu (Alkuperäinen nimi Kiki) toisin kuin isosiskonsa oli saapuessaan pieni ja pippurinen tyttö. Hänet oli pelastettu noin kahdeksan kuukauden ikäisenä Ateenan kaduilta, joten hänestä löytyykin kunnon citykoiran terhakkuutta ja neuvokkuutta.

Ensimmäinen kuukausi meni meillä kaikilla tottuessa uuteen tilanteeseen ja perheenjäseneen. Rauhallinen ja pitkämielinen Greta oli onneksi pienemmän tukena ja turvana arjen alkaessa rauhoittamassa tilannetta. Nyt noin puolen vuoden yhteiselon jälkeen on ihana huomata kuinka Kerttu osaa jo leikkiä leluilla, ärsyttää siskoaan puremalla häntä korvasta sekä jättämällä omistajiensa eväsleivät rauhaan, erävoitto!

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se eteenpäin.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Jätä kommenttisi