Parvekkeelta pelastettu Bella

Bella on adoptoitu pentuna Malagasta, paikalliselta koiratarhalta ja se on annettu joululahjaksi iäkkäälle naishenkilölle. Espanjassa on edelleenkin tapana antaa koiranpentu lahjaksi (regalo). Usein näistä lahjoista halutaan päästä eroon kun ne kasvavat isoiksi, näin kävi Bellallekin. Se palautui lahjanantajalle, joka ensin yritti jättää sen kadulle selviytymään yksin, mutta, koska sirutus on koiralle pakollinen Espanjassa, palautui se heille. Seuraavaksi Bella eristettiin asumaan heidän parvekkeelleen.

Tyttö naapurustossa kiinnitti huomiota tähän parvekkeella itkevään nuoreen koiraan ja sai kuin saikin puhuttua, että koiran omistus siirtyi hänelle. Hän ei kuitenkaan voinut pitää sitä, koska oli muuttamassa muualle opiskelemaan. Hän vei sen paikalliseen koiratarhaan etsimään uutta kotia. Koiratarhalla oli yhteistyötä suomalaisen rescuejärjestön Espanjan Koirat ry:n kanssa ja sitä kautta se etsi uutta kotia myös Suomesta. Tarhalla toisiin koiriin tottumaton nuori koira joutui alistetuksi ja toisten koirien hyökkäysten kohteeksi. Ihmisiä se kuitenkin rakasti yli kaiken, kokemuksistaan huolimatta.

Keväällä 2010 Bella saapui Suomeen 1,5 vuoden ikäisenä. Kaiken kokemansa jälkeen se oli nyt loppuelämän kodissaan. Ensimmäiset pari kuukautta se tutustui uuteen ympäristöön ja nukkui pois kaikkea kokemaansa epävarmuutta. Sen jälkeen siitä kuoriutui hyvin energinen ja oppivainen koira. Alkuvuosina sen kanssa käytiinkin erilaisissa arkitottelevaisuus jne. koulutuksissa, joista se nautti suunnattomasti. Vähitellen siirryttiin enemmän omatoimiseen harjoitteluun.

Bella on ollut nyt Suomessa 7 vuotta ja on enemmän suomalainen kuin espanjalainen. Espanjan vuodet tosin ovat jättäneet siihen jälkensä ja toisia koiria kohtaan se on varautuvainen. Jos se kokee olonsa epävarmaksi, niin se puolustautuu rähisemällä. Ihmisiä se rakastaa edelleen yli kaiken! Ottaessaan rescuekoiran Suomesta tai ulkomailta, tulee uuden omistajan varautua kaikkeen mitä koiran tulo tuo tullessaan. Osa koirista sujahtaa omaan arkeen nopeastikin, toisten kanssa täytyy tehdä enemmän töitä. Siihen täytyy olla valmis!

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se eteenpäin.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Jätä kommenttisi