Kitten emergency − ARGOS auttaa

“Hi!
Emergency!
We found three kitten without a mummy near to our hotel in Agia Marina. I would like to give them all a forever home but where can they wait for 21 days or more, so that I can get them home? I live in Finland. Today we can take them to a vet, but where to put them after that? I need help to arrange things! Please help us! Best wishes.”

Edellisen viestin lähetin internetistä ja Facebookista löytämilleni eläinten auttamistahoille Kreetalla, ja vastaus ARGOKSELTA tuli heti! Soittelin yhdistyksen hallituksen jäsenen Ninan kanssa, ja jo noin 15 minuutin kuluttua olin pentujen luona ARGOKSEN kahden muun jäsenen kanssa koppa valmiina pentuja varten. Yksi pennuista saatiin napattua heti, mutta muiden kiinni ottaminen oli vaikeampaa. Nälkäiset, luottavaisilta vaikuttaneet pikkupennut osoittautuivatkin melkoisiksi villikissoiksi, mikä yllätti minut. Mutta niin vain yön koittaessa kaksi pennuista oli jo napattuna!

Sydän sykkyrällä valvoin yöllä ja mietin, miten kolmannen pennun saisi houkuteltua varastorakennuksen uumenista. En voisi jättää sitä yksin. Aamulla hainkin vuokra-auton ja lähdin heti yrittämään pienen nappaamista. Yrityksistäni huolimatta epäonnistuin.

Kisuttelujen välissä minun piti käyttää kahta muuta pentua eläinlääkärissä. Siellä törmäsin kanadalaiseen isään ja tyttäreen, joilla myös oli mukanaan pieni kissanpentu. Sekin tarvitsi sijaiskotia. Taas soitto Ninalle, ja kuinka ollakaan, myös kanadalaisten kissanpennulle järjestyi sijaiskoti!

Kuin taivaanlahjana sain samana päivänä pikku-Wildyn (kuten eläinlääkäri hänet vastaanottokäynnin perusteella myöhemmin nimesi) kiinni! Mikä tunne, riemu, onni ja helpotus se olikaan! Lopulta kaikki kolme olisivat turvassa.

Samana iltana lähdimme kohti kissojen sijaiskotia, Maria’s cathousea. Myös kanadalaiset ajoivat perässämme. Silmäkulmaan nousivat kyyneleet − ihanaa, ainakin neljä pientä on saatu kaduilta turvaan.
Kissanpentumme jäivät Maria’s cathouseen odottelemaan lentokyytiä kotiin, enkä olisi voinut parempaa paikkaa kuvitella sijaiskodiksi. Lentokummi löytyi lopulta erään Facebook-ryhmän kautta, ja niinpä pennut lokakuun lopussa lensivät kotiin. Kuinka reippaita ja onnellisia ne olivatkaan!

Uuden kodin muihin eläinkavereihin tutustuttiin pikkuhiljaa ja pienten ehdoilla. Nyt reilun kuukauden jälkeen kaikki ovat kavereita keskenään, ja leikkiä ja vauhtia piisaa. Ja voi sitä kehräyksen ja puskemisen määrää joka päivä! Tuntuu käsittämättömältä ajatella, että nuo leikkisät ja iloiset pikkuviikarit vielä pari kuukautta sitten taistelivat selviytymisestään. Nyt ne saavat vain olla ja nauttia elämästään.

Haluan kiittää kaikkia ARGOSlaisia ja erityisesti Ninaa, Piaa ja Kiiaa sekä Mariaa, jotka tekevät hyvää työtä täydellä sydämellä! En olisi pystynyt tähän yksin. Kiitos!

Satu R.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se eteenpäin.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Jätä kommenttisi