Erickan tarina

Kaksi vuotta sitten Pohjois-Kreikkaan syntyi kodittomalle koiralle pikkuinen pentu, jota paikallinen eläinsuojelija Anna Kakaraki ruokki. Pentu jäi auton alle, ja onnettomuudessa sen oikea etutassu murskaantui ja takajalkakin vahingoittui. Anna huolehti pennusta viemällä sen kodittomille koirille perustamalleen tarhalle Anna’s care for stray dogs, ja hän nimesi pennun Erickaksi.

Ericka eleli Annan tarhalla talven pakkasissa ja kesän helteissä. Oikea etutassu oli käyttökelvoton ja kipeä ja vaikeutti muutenkin hankalaa liikkumista pienehkössä aitauksessa. Anna yritti parhaansa mukaan pitää huolta Erickasta mutta oli jo luopunut toivosta, että kukaan haluaisi antaa Erickalle ihan ikioman kodin. Viime syksynä kuitenkin Kiti Suni huomasi koiran Anna’s care for stray dogs -tarhan Facebook-sivulta. Hän alkoi yhdessä Paula Kangasmaan kanssa suunnitella koiran adoptoimista. He myös perustivat Facebookiin sivun nimeltä Team Ericka, jossa kerrottiin Erickasta ja myytiin Kitin tekemiä käsitöitä Erickan hoitokulujen kattamiseksi.

Toukokuussa Kiti ja Paula hakivat Erickan Suomeen. Jo seuraavana päivänä eläinlääkäri totesi, että etutassu olisi amputoitava. Näin myös tapahtui. Operaation jälkeen kolmitassuinen Ericka muutti maalle Kitin ja Paulan ystävien luo ja sai elinikäisen rakastavan kodin Annen ja Peten perheestä.

Ericka elää nyt niin onnellista elämää kuin vain kuvitella saattaa. Sitä rakastetaan valtavasti, ja se pyörii pihapiirissä vapaana possu-, kana-, kissa- ja lammasystäviensä kanssa. Se nauttii metsälenkeistä ja uimisesta, halaamisesta ja suukottelusta. Erickan vahingoittunutta takajalkaa ei ortopedin mielestä ole mahdollista operoida, mutta takajalan lihakset ovat vahvistuneet jo niin hyvin, että Ericka juoksee metsässä kolmella jalallaan niin, että sammalet vain pöllyävät. Tämä ystävällinen ja onnellinen, uuden elämän saanut koira on hurmannut Suomeen saavuttuaan kaikki tapaamansa ihmiset.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se eteenpäin.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Jätä kommenttisi