Aitaan sidottu Argos pelastui sydämelliseen kotiin

Toukokuussa löytyi langanlaiha ja erittäin pelokas tyttökoira hylättynä ja aitaan kahlittuna Hanian kaupungin ulkopuolelta. Kreetalla tuolloin olleet ARGOKSEN kaksi jäsentä kävivät pelastamassa koiran, nimesivät sen Argokseksi ja toimittivat koiran turvaan paikalliseen kenneliin. Suomalainen perhe huomasi yhdistyksen Facebook-sivuilla kerrottavan asiasta. Perhe oli harkinnut omalle koiralleen kaverin hankkimista ja mietti, uskaltaisiko ottaa rescue-koiran. Aikansa mietittyään perhe otti yhteyttä ARGOKSEEN, ja yhdistyksemme neuvoi adoptointiin liittyvissä asioissa.

Heinäkuussa Argos matkusti Suomeen omaan kotiinsa. Perheen teini-ikäinen tytär Anni otti Argoksen heti ”omakseen”: hän nukkui aran koiran vieressä yöt, nousi aamuvarhaisella viemään koiran ulos lenkille ja kiiruhti suoraan koulusta pitämään seuraa Argokselle, joka siihen asti oli viettänyt päivät seuraten varovaisena muun perheen touhuja. Pikkuhiljaa koira rohkaistui ja alkoi luottaa siihen, että sitä ei enää koskaan hylätä eikä kukaan enää milloinkaan tee sille mitään pahaa vaan että sitä rakastetaan ja siitä huolehditaan. Syyskuussa Argosta hämmensivätkin enää vain ensimmäinen ”juoksuaika” ja varsinkin tuolloin sille puetut housut.

Nyt Argos on jo varsin reipas koira ja koko perhe – vanha villakoira Silja ja perheen kissa mukaan lukien – rakastaa Argosta ja Argos heitä kaikkia. Parhaiten asiaa kuvaa se, miten perheen äiti elämää Argoksen kanssa luonnehtii: ”Sen luotettavampaa, kiltimpää, kuuliaisempaa ja hyväluonteisempaa koiraa kuin Argos ei aiemmin ole vastaan tullut.” Koko perhe kertoo olevansa täynnä kiitollisuutta. Varmasti sitä on myös Argos itse.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se eteenpäin.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdinissä
Share on pinterest
Jaa Pinterestissä

Jätä kommenttisi