’Argos’ on Kreikan kansalliskirjailija Homeroksen Odysseiasta (700 eaa.) tutun koiran nimi. Homeroksen teoksessa sankarimatkailija Odysseus sotii Troijassa ja seikkailee harharetkillään yhteensä 20 vuoden ajan. Kun Odysseus viimein saapuu kotikaupunkiinsa Ithakaan valepukuun naamioituneena, vain Odysseyksen vanha koira Argos tunnistaa miehen. Väsynyt, laiminlyöty ja punkkeja täynnä makaava Argos heiluttaa iloisesti häntäänsä isäntänsä nähdessään. Isännän saavuttua Argoksen odotus päättyy, ja uskollinen koira kuolee tietäen tehtävänsä täyttyneen. (Odysseia 17. laulu: 290–335.)

ARGOS Animal Rescue Greece ry on ylistys Kreikan uskollisille koirille ja kissoille. Kreikassa hylätään vuosittain lukuisia lemmikkieläimiä, jotka jäävät kaduille ja pelloille odottamaan omistajansa paluuta. Lisäksi katukoirat ja -kissat ovat usein steriloimattomia, joten kodittomien määrä kaduilla ei vähene nopeasti.

ARGOS haluaa kantaa kortensa kekoon ja olla mukana muuttamassa katukoirien tilannetta Kreikassa. Tavoitteena on kerätä rahaa, jolla leikkautetaan sekä katukoiria että yhteistyökumppaneidemme tarhakoiria. Haluatko olla mukana tukemassa toimintaamme?

Lahjoittamaan pääsee täältä: https://www.argosrescue.fi/kampanjat/
tai suoraan pankkitilillemme FI05 5720 2320 2181 46.
Kiitos tuestanne!

—–

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan ARGOS Animal Rescue Greece ry:lle 1.6.2018. Toimeenpanoaika on voimassa 1.6.2018 – 31.5.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Luvan numero: RA/2018/538.