TOIMINTASUUNNITELMA 2019

Eläinsuojeluyhdistys ARGOS Animal Rescue Greece ry on perustettu huhtikuussa 2017. ARGOKSEN perustajajäsenillä on pitkä kokemus eläinsuojelutyöstä Kreikassa, erityisesti Kreetalla. ARGOS pyrkii parantamaan eläinten oloja Kreikassa pysyvästi sekä lisäämään tietoisuutta kodittomien eläinten olosta Kreikassa.
Kaikessa toiminnassamme näkyy myös luonnon arvostus: pyrimme toimimaan ekologisesti ja yhteistä planeettaamme kunnioittaen.

VALISTUSTYÖ

ARGOS tekee oppimateriaalia, jonka avulla edistetään eläinoikeuksia ja vaikutetaan erityisesti nuorten kreikkalaisten arvoihin. Tuemme myös rahallisesti tarpeessa olevia paikallisia eläinsuojelijoita. Levitämme tietoa sekä Kreikassa että Suomessa eläinoikeuksista ja eläinten kohteluun liittyvistä ongelmista. Olemme koonneet erilaisia oppaita myös matkailijoille, joista on apua, kun kohdataan koditon tai loukkaantunut eläin.

STERILOINTITYÖ

Aloitimme vuonna 2018 valistustyön rinnalla myös sterilointitoiminnan. Aiomme toteuttaa myös vuonna 2019 ainakin yhden isomman sterilointikampanjan Kreikassa. Tarkoituksena on luoda yhteistyötä Kansainvälisen eläinlääketieteenopiskelijoiden järjestön Suomen jaosto (IVSA Finland) kanssa sekä osallistua heidän tukemiseen Kreetalla tapahtuvassa työharjoittelussa. Jatkamme tämän yhteistyön selvittämistä edelleen ensi vuoden aikana.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kreikassa
ARGOS tukee tarkkaan valittuja kohteita, joiden toimintaan yhdistys on huolellisesti tutustunut. Yhteistyökumppaneinamme tulevat jatkamaan ensi vuonna Kreetalla sijaitsevat The Souda Shelter Project, Takis Shelter, Adopt Cretan Paws, Paws Paleochora sekä Maria´s Cathouse. Toimintaa tullaan laajentamaan jonkin verran, joten tutkimme myös mahdollisuutta yhteistyöhön esim. Cretan Cat-A-List kanssa Kreetalla.
Lisäksi tuemme tarvittaessa myös muita tuntemiamme koiratarhoja ja/tai yksittäisiä henkilöitä Kreikassa.

Suomessa
ARGOS on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Koiratalo Ystävä Oy:n kanssa lokakuussa 2017. Koiratalo Ystävän kanssa on tarkoitus järjestää erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, joissa lisätään tietoa rescue-eläinten oloista.

ADOPTIOTOIMINTA

Mikäli TRACES-sopimukset saadaan toimimaan Kreikassa, ARGOS päättää mahdollisuudesta aloittaa koirien adoptointi Suomeen. Sitä ennen ainoastaan neuvomme yksityisiä henkilöitä yksityisadoptoinnissa.

MUUTA

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan ARGOS Animal Rescue Greece ry:lle 1.6.2018. Toimeenpanoaika on voimassa 1.6.2018 – 31.5.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Luvan numero: RA/2018/538. Rahankeräysluvan jatkoa haetaan myös vuodelle 2019.
Aiomme jatkaa myös osallistumista eri kirpputoritapahtumiin ja järjestää nettihuutiksia varojen keräämiseksi.
Tulemme myös panostamaan jäsenhankintaan sekä kannatustuotteidemme markkinointiin.

TIEDOTUSKANAVAT

Facebook ja verkkosivumme tulevat olemaan edelleen pääasialliset tiedotusvälineemme. Jatkamme myös vuonna 2017 aloitettua sähköisen jäsenkirjeemme lähettämistä jäsenillemme. Tavoitteena on myös lisätä yhdistyksen näkyvyyttä Instagramissa edelleen ensi vuoden aikana.