Toimintakertomus 2017

 

1. Yleistä

Eläinsuojeluyhdistys ARGOS Animal Rescue Greece ry on perustettu huhtikuussa 2017. ARGOKSEN perustajajäsenillä on pitkä kokemus eläinsuojelutyöstä Kreikassa, erityisesti Kreetalla. ARGOS pyrkii parantamaan eläinten oloja Kreikassa pysyvästi sekä lisäämään tietoisuutta kodittomien eläinten olosta Kreikassa.

Kaikessa toiminnassamme näkyy myös luonnon arvostus: pyrimme toimimaan ekologisesti ja yhteistä planeettaamme kunnioittaen.

2. Toiminta

 

2.1. Varainhankinta
Kertomusvuonna varoja yhdistyksen toimintaan kerättiin netti-huutokaupoilla ja kirpputoritoiminnalla. Huudettavat kohteet sekä kirpputoreilla myytävät tuotteet saatiin pääosin lahjoituksina.Yhdistys myy kannatustuotteitaan myös verkkokaupassaan sekä tapahtumien yhteydessä.

2.2. Tapahtumat
Kertomusvuonna yhdistys on järjestänyt tai on ollut mukana muiden järjestämissä tapahtumissa seuraavasti:
15.4. Kattilahallin Pääsiäiskirppis, Helsinki
20.5. Etelä-Suomen Seropien Match Show, Helsinki
11.6. ShowHau Road Show, Lahti
17.6. IKEA-kirppis, Vantaa
6.8. Korjaamon Kirppis, Helsinki
3.9. Eläinten Kouvola, Kouvola
9.9. Kirpputori, Myyrmäki
18.–19.11. Tapanilan Joulutori, Helsinki
24.11. Tuusula PopUp -myyjäiset, Hyrylä
2.12. Hvitträskin Perinteiset Joulumyyjäiset, Kirkkonummi
16.12. Teurastamon Joulumarkkinat, Helsinki

2.3. Lahjoitukset
Yhdistys lahjoitti kertomusvuonna yhteistyökumppaneilleen:
Adopt Cretan Paws, Kreeta,
Anna’s Care for Stray Dogs, Ptolemaida
Maria´s Cathouse, Kreeta,
Natalie Cochen, Kreeta,
Paws Paleochora, Kreeta,
Takis Shelter, Kreeta,
The Souda Shelter Project, Kreeta.
yhteensä 3 782,55 euroa.
Kohdennetut lahjoitukset käytettiin lyhentämättöminä kohteiden hyväksi tavara- ja ruokalahjoituksina tai kohteen eläinlääkärikustannusten kattamiseen maksettuna suoraan eläinlääkärille.

2.4. Jäsenet ja jäsenhankinta
Kertomusvuonna järjestettiin erilaisia kampanjoita kannatusjäsenhankinnan ympärille. Jäsenmaksutuottoja tuli kertomusvuonna 2 400,00 euroa. Jäseniä yhdistyksessä oli kertomusvuoden lopussa 103. Kannatusjäsenen vuosimaksu oli kertomusvuonna 25,00 euroa.

2.5. Valistus
Kertomusvuonna aloitettiin panostamaan, toimintasuunnitelman tavoitteiden mukaisesti, paikalliseen valistukseen. Levitämme tietoa sekä Kreikassa että Suomessa eläinoikeuksista ja eläinten kohteluun liittyvistä ongelmista. Olemme koonneet erilaisia oppaita myös matkailijoille, joista on apua, kun kohdataan koditon tai loukkaantunut eläin.

2.6. Adoptiotoiminta
Yhdistyksellä ei ole ollut kertomusvuonna adoptiotoimintaa.

2.7. Tiedotus
Kertomusvuonna yhdistyksen Facebook- ja verkkosivut ovat olleet pääasialliset tiedotusvälineemme. Aloitimme myös sähköisen jäsenkirjeen lähettämisen jäsenillemme sekä uutiskirjeen tilanneille henkilöille. Kertomusvuonna meillä oli myös pienimuotoista viestintää yhdistyksen Instagram-tilillä.

 

3. Hallinto

 

3.1.Kokoukset
Kertomusvuoden aikana pidettiin useita hallituksen kokouksia. Suurin osa liittyi uuden yhdistyksen toimintaan liittyviin asioihin sekä uusien kannatusjäsenten hyväksymiseen. Sääntömääräinen syyskokous pidettiin 4.12.2017.

3.2.Hallituksen kokoonpano
Syyskokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Niina Lampinen sekä hallituksen muiksi jäseniksi: Nina Haverinen (varapj), Pia Backman, Katy Tuupanen, Noora Kivimäki, Ville Kivimäki ja Niko Seppänen.

 

4. Talous

Ylijäämää tilikaudelta jäi 4 080,07 euroa.

 

5. Kirjanpitäjä ja tilintarkastaja

Yhdistyksen kirjanpitäjänä toimi kertomusvuonna Tilikonttuuri Oy ja toiminnantarkastajana Anne Piispa. Molemmat toimivat yhdistyksen hyväksi pro bono -periaatteella.