Kreikassa matkailevat turistit ovat usein huolissaan näkemiensä kissojen kunnosta ja ovatkin yhteydessä ARGOKSEEN neuvojen saamiseksi. Katukissojen elämä ei ole helppoa eikä turvallista. Ne elävät usein vain parivuotiaiksi, sillä ne ovat kaduilla alttiita onnettomuuksille ja sairauksille. Kissat voivat myös joutua tappeluihin ja kärsiä saamistaan vammoista. Lisäksi monet katukissat ovat sisäsiittoisia ja aliravittuja. Valitettavasti ne ehtivät kuitenkin steriloimattomina lisääntyä ja siten katukissojen määrä kasvaa jatkuvasti.

Kreikkalaisten suhtautuminen katukissoihin lomakohteissa on vaihtelevaa, jos turistit pitävät ravintoloissa ruokaa anelevista kissoista, sallitaan niiden olemassaolo hetkeksi, mutta kun turisiti lähtevät, niin saavat usein myös kissat lähtöpassit. Näin ei ole onneksi joka paikassa, vaan jotkut ravintolat ruokkivat kissoja ja usein niille onkin varattuna ruokakuppi lähistöllä.

ARGOS auttaa myös kissoja Kreikassa lahjoittamalla varoja ruokaan ja sterilointeihin paikallisille yhteistyökumppaneillemme. Sinäkin voit auttaa liittymällä jäseneksi.