Toimintamme

ARGOS työskentelee kodittomien eläinten hyväksi monin tavoin. Tutustu yhteistyökumppaneihimme, tekemiimme oppaisiin ja adoptointineuvoihimme tällä sivulla. ARGOKSEN toiminta perustuu yhteistyöhön. Otammekin mielellämme vastaan yhteistyöideoita, kehitysehdotuksia ja tapahtumavinkkejä. Voit jättää ideasi Yhteystiedot-sivulla.

Mitä me teemme!

ARGOS auttaa Kreikassa asuvia kodittomia eläimiä. Tuemme rahallisesti tarpeessa olevia paikallisia eläinsuojelijoita. Tuemme tällä hetkellä viittä kreikkalaista yhdistystä tai yksityishenkilöä, jotka huolehtivat kodittomista eläimistä joko tarhoilla, kodeissaan tai kaduilla. Hankimme eläimille ruokaa, lääkkeitä ja muita välttämättömiä tarvikkeita ja kustannamme eläinlääkärikuluja. Kaikki kampanjoidemme ja lahjoitusten avulla kerätyt varat jaetaan lyhentämättöminä yhteistyökumppaneillemme

Levitämme tietoa Kreikassa ja Suomessa eläinten kohteluun liittyvistä ongelmista. Teemme oppimateriaalia, jonka avulla edistetään eläintenoikeuksia ja vaikutetaan arvoihin. Toimimme mielipidevaikuttajina jakamalla tietoa eläinoikeuksista ja oikeanlaisesta eläinten kohtelusta. Teemme oppaita ja opetusmateriaalia turisteille, lemmikinomistajille ja kreikkalaisille aikuisille ja lapsille.

Järjestämme yhteisiä kampanjoita sekä kreikkalaisten että suomalaisten yhteistyökumppaniemme kanssa. Haluamme lisätä toimintamme näkyvyyttä ja vaikuttavuutta järjestämällä tapahtumia muiden eläinsuojelujärjestöjen kanssa. 

Tunnetko nimemme taustan?

’Argos' on Kreikan kansalliskirjailija Homeroksen Odysseiasta (700 eaa.) tutun koiran nimi. Homeroksen teoksessa sankarimatkailija Odysseus sotii Troijassa ja seikkailee harharetkillään yhteensä 20 vuoden ajan. Kun Odysseus viimein saapuu kotikaupunkiinsa Ithakaan valepukuun naamioituneena, vain Odysseyksen vanha koira Argos tunnistaa miehen. Väsynyt, laiminlyöty ja punkkeja täynnä makaava Argos heiluttaa iloisesti häntäänsä isäntänsä nähdessään. Isännän saavuttua Argoksen odotus päättyy, ja uskollinen koira kuolee tietäen tehtävänsä täyttyneen. (Odysseia 17. laulu: 290–335.)

ARGOS - Animal Rescue Greece on ylistys Kreikan uskollisille koirille ja kissoille. Kreikassa hylätään vuosittain lukuisia lemmikkieläimiä, jotka jäävät kaduille ja pelloille odottamaan omistajansa paluuta. Lisäksi katukoirat ja -kissat ovat usein steriloimattomia, joten kodittomien määrä kaduilla ei vähene nopeasti. Myös eläinoikeuksien toteutumisessa on Kreikassa vielä tehtävää. Yhdistyksemme tekee töitä juuri näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Liity jäseneksemme!

Miten voit auttaa kodittomia eläimiä? Tutustu tarkemmin Näin voit auttaa-sivulta.

Kannatusjäsen

25,00 / vuosi