Eläinsuojelullinen valistus Kreikassa on pahasti jäljessä muusta Euroopasta. Korvien ja hännän typistäminen on edelleen sallittua, koiria ei steriloida, niitä teljetään elämään katoille ja parvekkeille. Kodittomien eläinten ongelmat yritetään ratkaista siten, että kissoja ja koiria myrkytetään, pennut otetaan pois emoiltaan ja laitetaan roskakatoksiin ja -astioihin. Eläimen ei ajatella olevan tunteva olento.

Esimerkiksi Suomeen verrattuna rangaistukset eläinsuojelurikoksista Kreikassa ovat kuitenkin kovia. Ongelmana on, etteivät ihmiset tee niistä ilmoituksia. Toinen ongelma on, että mihin nämä omistajiltaan huostaanotetut eläimet sitten laitettaisiin? Mitään sellaista paikkaa ei ole olemassa.

Valtiovalta ohittaa jatkuvasti eläinsuojeluyhdistysten vaatimukset kodittomien eläinten olojen parantamiseksi. Heidän vaatimusten ohi menevät mm. metsästäjien vaatimukset. Kreikka kuuluu EU:hun, mutta se kieltäytyy edelleen systemaattisesti myös esim. Traces-papereiden kirjoittamisesta. Jokaisessa muussa EU-maassa nämä paperit saa pyydettäessä.

Kreikkalainen media keskittyy ulkomaisten eläinsuojeluyhdistysten mustamaalaamiseen, sen sijaan, että se näyttäisi ongelman alkujuurta Kreikassa. Mediassa oman maan ongelmat halutaan siirtää toisten vastuulle.

Onneksi Kreikassa on myös vastuullisia eläintenomistajia. He rakastavat lemmikkejään ja haluavat auttaa myös lähiympäristössään asuvia kodittomia eläimiä. Heissä on kreikkalaisten eläinten toivo paremmasta tulevaisuudesta.

Auta meitä auttamaan. Liity kannatusjäseneksi täältä: https://www.argosrescue.fi/kampanjat/jasenhaku/. Vain 25€/vuosi. Kiitos, että välität!