Suomen kevät on kauneimmillaan, mutta mieli palaa reissuun. Edessä on tärkeitä päätöksiä: pakatako mukaan vanhat lenkkarit vai kumisaappaat, entä tarvittaisiinko sadetakkia? Aurinkolätsä ainakin tarvitaan. Hyvät työhanskat ovat valmiina ja omien rokotusten voimassaolo tarkistettu.

Lähdemme heti Vapun jälkeen neljän hengen porukalla Pohjois-Kreikan Ptolemaidaan, Anna’s care for stray dogs-non profit organisation -tarhalle. Anna Kakaraki huolehtii yksin yli sadan koiran päivittäisistä tarpeista ja apu on hänelle enemmän kuin tervetullutta.

Siivoamme tarhoja, kannamme vettä koirille ja rapsuttelemme iloisia hännänheiluttajia, ehkäpä saamme viedä muutamia niistä myös lenkille. Työ on raskasta ja onkin uskomatonta, miten Anna selviää yksin kaikesta. Lisäksi jatkuva huoli taloudellisesta tilanteesta on kova. Tarha pyörii kokonaan lahjoitusvaroin ja rokotukset, lääkkeet ja steriloinnit maksavat paljon. Ruokaa pitää riittää myös tarhan ulkopuolella eläville katukoirille, joita Anna ruokkii.

ARGOS on tukenut Annaa taloudellisesti ja tuo apu on todella tärkeää. Jokainen euro menee koirien tarpeisiin, niin ARGOKSEN kautta, kuin myös suoraan Annalle toimitettuna.

Fyysinen apu helpottaa Annaa arkipäivän askareissa ja seura varmasti piristää mieltä, siinäpä tämänkertaisen matkamme tarkoitus. Edessä on taas hikisiä, mutta hauskoja päiviä.

Omaa, kyseiseltä tarhalta adoptoimaani Agapi -koiraa tulee varmasti ikävä, mutta viikko menee kuitenkin onneksi nopeasti.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

– Brita –

Lisää matkalaisten kuulumisia tulevan viikon aikana Pohjois-Kreikasta.