Koiran tai kissan adoptoiminen tarhalta

Tällä hetkellä Kreikasta voi tehdä koiran tai kissan yksityisadoption, joka onnistuu parhaiten siten, että varaa matkan ja tuo eläimen tarhalta mukanaan. Tarhoilla olevat eläimet ovat tarhojen työntekijöille jo tuttuja, joten esimerkiksi niiden luonteesta osataan kertoa paljon tarkemmin kuin kadulla elävästä eläimestä. Lisäksi tarhalla olevilla eläimillä on tarvittavat rokotteet, sirut ja passit usein jo valmiina olemassa.

Tarhojen eläimiin voi tutustua helposti esimerkiksi tarhojen omilla Facebook- tai internetsivuilla. Lisäksi suosittelemme pyytämään apua tarhan työntekijöiltä: myös he haluavat varmistaa, että juuri toisilleen sopiva ihminen ja eläin kohtaavat.

Tutustu tukemiimme tarhoihin Yhteistyökumppanit-sivuilta. Näillä paikoilla on useita ihania koiria ja kissoja odottamassa adoptiota. Autamme myös mahdollisuuksien mukaan yhteydenpidossa, jos esimerkiksi kielitaito tuottaa ongelmia.

Ruokaviraston Suomeen tuotavien lemmikkieläinten vaatimusten lisäksi, vastuullisen adoptoijan tulisi tehdä eläimestä seuraavat testit tarttuvien tautien varalta:
a. ehrlichioosi
b. leishmanioosi
c. sydänmato
d. anaplasmoosi
Suosittelemme myös testaamaan eläin kyseisten tautien varalta uudelleen 6-7 kuukautta Suomeen tulon jälkeen. Lue lisää loisriskeistä ja muista tuontikoirien tautiriskeistä.

Annamme mielellämme lisää neuvoja siitä, miten voi varmistua turvallisesta ja vastuullisesta eläimen tuonnista. Neuvomme myös käytännönjärjestelyissä, kuten lentohäkin hankinnassa.

 

adoptio

Neuvomme katukoiran tai -kissan adoptoimisessa

Mikäli ihastut kreikkalaiseen katukoiraan tai -kissaan ja haluat tuoda sen luoksesi Suomeen, niin huomioithan eläinten tuontivaatimukset, jotka löytyvät Ruokaviraston internetsivuilta. Esimerkiksi koiran tulee olla lähtömaassa 21 vrk rabiesrokotteen saamisen jälkeen. Tämän vuoksi esimerkiksi kodittoman katukoiran tai -kissan adoptointi Suomeen ei onnistu parin viikon lomamatkan aikana.

Mikäli kuitenkin haluat adoptoida eläimen, tulee sille ensin hankkia hoitopaikka tarvittavien rokotusten ja testausten jälkeen. Eläin on valmis matkustamaan Suomeen vasta tarvittavien varoaikojen jälkeen. Eläimen tulee matkustaa lentokoneessa joko omistajan tai nimetyn lentokummin kanssa.

adoptiokoira

Ruokaviraston neuvonta

Neuvontapuhelin: 029 530 0401 (ma–ke klo 9.00–11.00)
Neuvontasähköposti: ehyt@ruokavirasto.fi
Katso tarkemmat tiedot suoraan Ruokaviraston verkkosivuilta
Lemmikkieläinten tuonti EU-maista Suomeen ja vienti EU-maihin

Kuukauden rescuetarinat

Rescue-eläimet ovat omaa luokkaansa! Tutustu kuukausittain vaihtuvaan rescue-eläimen tarinaan.

Ateenan Elsa

Ateenan kaduilla vaeltelee tuhansia kulkukoiria. Heidän elämänsä ei ole helppoa ja vain hyvin, hyvin harvoin näiden koirien elämä päättyy onnellisesti. […]

Pitkäsäärinen Greta sekä pippurinen Kerttu

Greta saapui Suomeen Kreetalta kylmänä ja pimeänä lokakuisena yönä vuonna 2017. Pieni nelikuukautinen arka tyttö oli löydetty sisarustensa kanssa koriin […]