Adoptio

Eläinten tuonti ja vienti EU:ssa perustuu TRACES-järjestelmään. Kreikassa TRACES-järjestelmä ei toimi täysin aukottomasti, joten yhdistyksemme on tehnyt päätöksen, ettei se aloita adoptiotoimintaa toistaiseksi. Autamme ja neuvomme kuitenkin mielellämme, jos suunnittelet oman karvakaverin yksityistä adoptiota.

Eläimen adoptoiminen tarhalta Kreikasta

Tällä hetkellä Kreikasta voi tehdä eläimen yksityisadoption, joka onnistuu parhaiten siten, että varaa matkan ja tuo eläimen tarhalta mukanaan. Tarhoilla olevat eläimet ovat tarhojen työntekijöille jo tuttuja, joten esimerkiksi niiden luonteesta osataan kertoa paljon tarkemmin kuin kadulla elävästä eläimestä. Lisäksi tarhalla olevilla eläimillä on tarvittavat rokotteet, sirut ja passit usein jo valmiina olemassa.

Tarhojen eläimiin voi tutustua helposti esimerkiksi tarhojen omilla Facebook- tai internetsivuilla. Lisäksi suosittelemme pyytämään apua tarhan työntekijöiltä: myös he haluavat varmistaa, että juuri toisilleen sopiva ihminen ja eläin kohtaavat.

Tutustu tukemiimme tarhoihin Yhteistyökumppanit-sivuilta. Näillä paikoilla on useita ihania koiria ja kissoja odottamassa uutta kotia. Autamme myös mahdollisuuksien mukaan yhteydenpidossa, jos esimerkiksi kielitaito tuottaa ongelmia.

Ruokaviraston Suomeen tuotavien lemmikkieläinten vaatimusten lisäksi, vastuullisen adoptoijan tulisi tehdä eläimestä seuraavat testit tarttuvien tautien varalta:
a. ehrlichioosi
b. leishmanioosi
c. sydänmato
d. anaplasmoosi
Suosittelemme myös testaamaan eläin kyseisten tautien varalta uudelleen 6-7 kuukautta Suomeen tulon jälkeen. Lue lisää loisriskeistä ja muista tuontikoirien tautiriskeistä.

Annamme mielellämme lisää neuvoja siitä, miten voi varmistua turvallisesta ja vastuullisesta eläimen tuonnista. Neuvomme myös käytännönjärjestelyissä, kuten lentohäkin hankinnassa.

ARGOS on yhdistyksenä sitoutunut noudattamaan vastuullisten suomalaisten eläinsuojeluyhdistysten perustaman Responsible Rescue -yhdistyksen sääntöjä, joten suosittelemme adoptoinnissa Ruokaviraston säännösten noudattamista ja kodittomien eläinten vastuullista tuontia.
https://www.responsiblerescue.fi/

adoptio

Neuvomme koiran tai kissan adoptoimisessa

Mikäli ihastut kreikkalaiseen katukoiraan tai -kissaan ja haluat tuoda sen luoksesi Suomeen, niin huomioithan eläinten tuontivaatimukset, jotka löytyvät Ruokaviraston internetsivuilta. Esimerkiksi koiran tulee olla lähtömaassa 21 vrk rabiesrokotteen saamisen jälkeen. Tämän vuoksi kodittoman katukoiran tai -kissan adoptointi Suomeen ei onnistu parin viikon lomamatkan aikana.

Mikäli kuitenkin haluat adoptoida eläimen, tulee sille hankkia hoitopaikka tarvittavien rokotusten ja testausten jälkeen. Se on valmis matkustamaan Suomeen vasta tarvittavan varoajan jälkeen. Eläimen tulee matkustaa lentokoneessa joko omistajan tai nimetyn lentokummin kanssa.

adoptiokoira

Ruokaviraston neuvonta

Neuvontapuhelin: 029 530 0401 (ma–ke klo 9.00–11.00)
Neuvontasähköposti: ehyt@ruokavirasto.fi
Katso tarkemmat tiedot suoraan Ruokaviraston verkkosivuilta
Lemmikkieläinten tuonti EU-maista Suomeen ja vienti EU-maihin

Kuukauden rescuetarinat

Rescue-eläimet ovat omaa luokkaansa! Tutustu kuukausittain vaihtuvaan rescue-eläimen tarinaan.

Sinin pitkä odotus

Vierailimme äitini kanssa Takiksen tarhalla Ierapetrassa keväällä 2016. Tarhalla ihastuimme huonokuntoiseen pentuun, jonka Takis kertoi ottaneensa turvaan muutama viikko sitten erään […]

Agapi – Jouluksi kotiin

Näin Agapin ensimmäisen kerran Pohjois-Kreikassa sijaitsevan Anna's care for stray dogs -tarhan facebook-sivuilla. Vanhalta mummolta näyttävän parivuotiaan sairaan koiran olemus […]